Központi vevőszolgálat: (+36 1) 239 2380| vevoszolgalat@lbt.hu
Egészséges életmód

Dr. Orto termékcsalád

Szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni az innovatív, korszerű eljárások, eszközök és szolgáltatások felkutatására és hazai bemutatására, bevezetésére. Így lehetőséget biztosíthatunk a szakembereknek és a rászorulóknak a folyamatosan fejlődő ellátás megismerésére, kipróbálására. Ennek szerves részeként saját fejlesztésű, döntő többségében saját gyártású termékcslád piaci bevezetését kezdtül el, Dr. Orto márkanév alatt. A temékcsalád eddigi tagjai: Dr. Orto kéz- és lábsúlyzó, Dr. Orto elsősegélycsomag, Dr. Orto zselés bevonatú kéz- és lábápoló termékek.


Teljes cikk megtekintése... 

 

Cipők Dr. Orto ajánlásával


Sokan úgy gondolják, hogy a gyógycipő fogalma valamilyen otromba kinézetű lábbelit takar. Ez azonban koránt sem így van. Az egészség és a kényelem együtt járhatnak a divattal. A divatos, elegáns, vagy éppen fiatalos cipők is lehetnek olyan kialakításúak, amelyek komfortosak és védik a lábat járás közben. A Dr. Orto szaküzletekben többféle modellből válogathat. Szakképzett kollégáink segítik kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb lábbelit..

Teljes cikk megtekintése...

 

Kompressziós harisnyák visszértágulatban szenvedőknek

Hazánkban a felnőt lakosság közel 30%-ánál alakul kis alsó végtagi visszértágulat, mintegy 5%-uk szenved vénás keringési elégtelenségben. A betegek között a nők százalékos aránya magasabb. A visszértágulat elsősorban az alsó végtagokat érinti. A két lábra állással a test egész súlya az aló végtagokra nehezedett, az innen visszafolyó vérnek nagyobb hidrosztatikai nyomást kell leküzdenie. A helyzetet súlyosbítja a súlyfelesleg, a mozgásszegény életmód, a tartós állómunka.

Teljes cikk megtekintése...

 

Bauerfeind kompressziós termékek

 
A Bauerfeind cég által gyártott termékekben a minőség, a sport és a mindennapi élet komfortjával párosul. Különleges technolóiával készünek, mely biztosítja az egyedülálló anyagminőséget, és a termék tartósságát hosszú távon. Fazon és színválasztékukban minden korosztály igényeit kielégítik.

Teljes cikk megtekintése...

 

Terhességtől az első lépésekig - gyógyászati segédeszközök kismamáknak

A terhesség alatt bekövetkezett élettani változásokra való tudatos felkészülés része a megfelel segédeszközk beszerzése. A terhesség alatt megnövekedett súlyterhelés és az ízületeket tartó szalagok lazulása miatt a derék, a csípő, a térd és a boka jobban, vagy másképpen terhelhető.

Teljes cikk megtekintése...

 

Bioptron lámpák, infra lámpák

 A bioptron lámpák és az infra lámpák gyors, fájdalommentes és hatékony megoldást nyújtanak izomfájdalom, gyulladások vagy éppen megfázás esetén. Előnyük, hogy kényelmesen, otthonunkban használhatjuk, és az egész család számára alkalmas terápiás eszközök.

Teljes cikk megtekintése...

 

Mozgásszervi szűrés - számítógépes talpnyomás mérés

A számítógéppel végzett mérés alapján kapott talpnyomás térkép elemzése lehetővé teszi a túlterhelt pontok precíz azonosítását. Ezek ugyanis bőrkeményedés és fájdalmas tyúkszemek okozói lehetnek, diabétesznél pedig növelik a fekély kialakulásának kockázatát.
A talpnyomár mérés célja a láb statikai megbetegedéseinek időben történő felismerése, valamint a már kialakult elváltozások esetében a folyamatos kontroll és kezelés biztosítása.

Teljes cikk megtekintése...

 

Kihelyezett csoportos szűrések cégek számára

 Az LBT nagy tapasztalattal rendelkező szakembergárdája vállaja kihelyezett gyermek és felnőtt szűrővizsgálatok elvégzését, amely  a láb deformitásainka kiszűrését célozza. A szűrés során komplex lábvizsgálatot végzünk, a megrendelő által meghatározott helyszínen. A szolgáltatás személyre szabott tanácsadással egészül ki.

Teljes cikk megtekintése...

 

Lábkényelem

Nők százai tapasztalják nap mint nap, hogy elegánsan öltözködni bizony nem túl kényelmes és hosszútávon nem is egészséges. Legalábbis ami a lábakat illeti. Magas sarkú cipőben órákat tölteni, állni, menni benne nem csak hogy fárasztó, de egy idő után fájdalmat is okoz. A magas sarkú cipőben a lábujjak alatti párnácskákra helyeződik át a testsúly. Ezáltal megváltozik a testtartás, vagyis a gerinc terhelése. A nap végére bizony a vádli és a hát i megérzi a csinos cipőt...

Teljes cikk megtekintése...